Наслов:

ДОСТОЕН ЗАВРШЕТОК


Издадено на: 04.06.1978
Автор: Милан Фирфов
Периодика: Нова Македонија
Број: 11265 | Страна: 10

Програма:
Опера „Палјачи“ од Руџеро Леонкавало
Учесници:
солисти од Букурешт: Николае Херлеа, Елма Симионеску, Флорим Фаркас, Луциан Маринеску; диригент: Константин Петровичи

Клучни зборови:
1978 Елма Симионеску Константин Петровичи Луциан Маринеску Мајски оперски вечери Милан Фирфов Николае Херлеа Палјачи Руџеро Леонкавало Флорим Фаркас

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат