Наслов:

„НОРМА“-ПОД ОЧЕКУВАЊАТА


Издадено на: 03.06.1978
Автор: Јане Коџабашија
Периодика: Нова Македонија
Број: 11264 | Страна: 9

Програма:
Опера „Норма“ од Винченцо Белини
Учесници:
солисти од Белградската опера: Звонимир Крнетиќ, Милка Стојановиќ, Ѓурѓевка Чакаревиќ; останати солисти: Георги Божиков, Гога Трајанов, Славка Михајлова; диригент: Душан Миладиновиќ

Клучни зборови:
1978 Винченцо Белини Георги Божиков Гога Трајанов Душан Миладиновиќ Ѓурѓевка Чакаревиќ Звонимир Крнетиќ Јане Коџабашија Мајски оперски вечери Милка Стојановиќ Норма Славка Михајлова

Оригинален извадок: