Наслов:

ПРИВЛЕЧНА И КВАЛИТЕТНА ПРОГРАМА


Издадено на: 02.06.1978
Автор: Сотир Голабовски
Периодика: Нова Македонија
Број: 11263 | Страна: 9

Програма:
„Павана“ од Морис Равел, Варијации на Хајднова тема од Јоханес Брамс и Концерт за пијано и оркестар бр. 2 во c-moll од Сергеј Рахмањинов.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Фимчо Муратовски; Дубравка Томшиќ - пијано, Словенија

Клучни зборови:
1978 Варијации на Хајднова тема Дубравка Томшиќ Јоханес Брамс Концерт за пијано и оркестар бр. 2 во c-moll Македонска филхармонија Морис Равел Павана Сергеј Рахмањинов Сотир Голабовски Фимчо Муратовски

Оригинален извадок: