Наслов:

ГРСТ АПЛАУЗИ. КОН ПРЕТСТАВАТА „РИГОЛЕТО’ ВО КОЈА НАСТАПИЈА СОЛИСТИ ОД ИТАЛИЈА И ПОЛСКА


Издадено на: 01.06.1978
Автор: Милан Фирфов
Периодика: Нова Македонија
Број: 11262 | Страна: 8

Програма:
Опера „Риголето“ од Џузепе Верди
Учесници:
солисти од Италија и Полска: Лоренцо Сакомани, Андриана Анели, Паулус Раптис; останати солисти: Ѓорги Божиков, Лидија Митревска, Славка Михајлова, Драган Шојлев, Кире Лијаковски, Гога Трајанов, Спирос Куфојанакис, Евдокија Доброхотова, Јоана Петрова-Јакимовска; диригент: Наполеоне Ановци

Клучни зборови:
1978 Андриана Анели Гога Трајанов Драган Шојлев Ѓорги Божиков Евдокија Доброхотова Јоана Петрова-Јакимовска Кире Лијаковски Лидија Митревска Лоренцо Сакомани Мајски оперски вечери Милан Фирфов Наполеоне Ановци Паулус Раптис Риголето Славка Михајлова Спирос Куфојанакис Џузепе Верди

Оригинален извадок: