Наслов:

БЛЕСКАВО ГОСТУВАЊЕ


Објавено на: 31.05.1978
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 4642 | Страна: 13

Програма:
Опера „Риголето“ од Џузепе Верди
Учесници:
солисти од Миланската скала, Варшавската и Скопската опера: Адријана Анели, Лоренцо Сакомани, Паулос Раптис и др.; диригент: Наполеоне Ановаци, Италија

Клучни зборови:
Риголето Мајски оперски вечери Паулос Раптис 1978 Лоренцо Сакомани Адријана Анели Наполеоне Ановаци Владо Чучков Џузепе Верди

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат