Наслов:

„БАЛ ПОД МАСКИ“-ПОД ОЧЕКУВАЊАТА


Издадено на: 31.05.1978
Автор: Јане Коџабашија
Периодика: Нова Македонија
Број: 11261 | Страна: 10

Програма:
Опера „Бал под маски“ од Џузепе Верди
Учесници:
солисти од Загрепската опера: Владимир Ружѓак, Мира Киринчиќ, Нада Сиришчевиќ, Миленко Гроздановиќ, Фрањо Петрушанец; диригент: Никша Бареза

Клучни зборови:
1978 Бал под маски Владимир Ружѓак Јане Коџабашија Мајски оперски вечери Миленко Гроздановиќ Мира Киринчиќ Нада Сиришчевиќ Никша Бареза Фрањо Петрушанец Џузепе Верди

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат