Наслов:

МЛАКА ИСПОЛНУВАЧКА АТМОСФЕРА


Издадено на: 27.05.1978
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 4639 | Страна: 11

Програма:
Опера „Бал под маски“ од Џузепе Верди
Учесници:
солисти од Загреб: Стојан Стојанов, Владимир Ружѓак, Мила Киринчиќ, Нада Путар-Голд, Фрањо Петрушанец, Миленко Грозданиќ, Нада Сиришчевиќ; диригент: Никша Бареза
Забелешка:
27,28.05.1978

Клучни зборови:
1978 Бал под маски Владимир Ружѓак Владо Чучков Мајски оперски вечери Мила Киринчиќ Миленко Грозданиќ Нада Путар-Голд Нада Сиришчевиќ Никша Бареза Стојан Стојанов Фрањо Петрушанец Џузепе Верди

Оригинален извадок: