Наслов:

КАВАРАДОСИ-ДОЛЖНИК НА СКОПСКАТА ПУБЛИКА


Издадено на: 26.05.1978
Автор: Јане Коџабашија
Периодика: Нова Македонија
Број: 11256 | Страна: 10

Програма:
Опера „Тоска“ од Џакомо Пучини
Учесници:
солисти од Анкара: Јилдиз Тумбул, Јалчин Давран, Сејит Ахмет Јилдиз, Шинаси Озел; диригент: Александар Лековски

Клучни зборови:
1978 Александар Лековски Јалчин Давран Јане Коџабашија Јилдиз Тумбул Мајски оперски вечери Сејит Ахмет Јилдиз Тоска Џакомо Пучини Шинаси Озел

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат