Наслов:

ЛОШ ДЕН НА КАВАРАДОСИ


Издадено на: 24.05.1978
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 4636 | Страна: 15

Програма:
Опера „Тоска“ од Џакомо Пучини
Учесници:
солисти од Анкара: Јалчин Давран, Сеит Ахмет Јилдиз, Шинаси Озел; диригент: Александар Лековски

Клучни зборови:
1978 Александар Лековски Владо Чучков Јалчин Давран Мајски оперски вечери Сеит Ахмет Јилдиз Тоска Џакомо Пучини Шинаси Озел

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат