Наслов:

ВОНРЕДНА ОПЕРСКА ВЕЧЕР


Издадено на: 21.05.1978
Автор: Милан Фирфов
Периодика: Нова Македонија
Број: 11251 | Страна: 10

Програма:
Опера „Кармен“ од Жорж Бизе
Учесници:
солисти: Милка Ефтимова, Симеон Гугуловски, Аница Пусар Јеричева, Едвард Сршен, Јоана Јакимова, Славка Михајлова, Гога Трајанов, Јордан Тодоровски, Бранислав Попгеоргиев; диригент: Владимир Коблер

Клучни зборови:
1978 Аница Пусар Јеричева Бранислав Попгеоргиев Владимир Коблер Гога Трајанов Едвард Сршен Жорж Бизе Јоана Јакимова Јордан Тодоровски Кармен Мајски оперски вечери Милан Фирфов Милка Ефтимова Симеон Гугуловски Славка Михајлова

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат