Наслов:

ВИСТИНСКО ЗАЖИВУВАЊЕ НА БАЛЕТСКАТА УМЕТНОСТ


Издадено на: 17.05.1978
Автор: Татјана Петковска
Периодика: Нова Македонија
Број: 11247 | Страна: 10

Програма:
Балет „Жизел“ од Адолф Адам
Учесници:
солисти: Снежана Спасевска, Марин Црвенов, Зорица Пуровска, Борис Караев, Лилјана Баталакова, Тони Шулевски, Вера Бранѓолица, Цветанка Шулевска, Александар Гочков; диригент: Томислав Шопов

Клучни зборови:
1978 Адолф Адам Александар Гочков Борис Караев Вера Бранѓолица Жизел Зорица Пуровска Лилјана Баталакова Марин Црвенов Снежана Спасевска Татјана Петковска Томислав Шопов Тони Шулевски Цветанка Шулевска

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат