Наслов:

УСПЕШЕН ЗАФАТ


Објавено на: 16.05.1978
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 4629 | Страна: 11

Програма:
Опера „Бал под маски“ од Џузепе Верди
Учесници:
солисти: Анастасија Димитрова, Ана Липша-Тофовиќ, Никола Гагов, Миомир Тасиќ, Бранислав Попгеоргиев, Кире Лијаковски, Бранка Тодевска; диригент: Олдржих Пипек

Клучни зборови:
Миомир Тасиќ Кире Лијаковски Бал под маски Бранка Тодевска Владо Чучков 1978 Бранислав Попгеоргиев Џузепе Верди Ана Липша Тофовиќ Никола Гагов Олдржих Пипек Анастасија Димитрова

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат