Наслов:

МАЈСКИ ОПЕРСКИ ВЕЧЕРИ 78. „БАЛ ПОД МАСКИ“


Издадено на: 14.05.1978
Автор: Милан Фирфов
Периодика: Нова Македонија
Број: 11244 | Страна: 10

Програма:
Опера „Бал под маски“ од Џузепе Верди
Учесници:
солисти: Никола Гагов, Миомир Тасиќ, Анастасија Димитрова, Ана Липша-Тофовиќ, Бранка Тодевска, Бранислав Поп Георгиев, Кире Лилјаковски, Драган Шојлев, Јордан Тодоровски, Лазар Белевски; диригент: Олдржих Пипек

Клучни зборови:
1978 Ана Липша Тофовиќ Анастасија Димитрова Бал под маски Бранислав Поп Георгиев Бранка Тодевска Драган Шојлев Јордан Тодоровски Кире Лилјаковски Лазар Белевски Мајски оперски вечери Милан Фирфов Миомир Тасиќ Никола Гагов Олдржих Пипек Џузепе Верди

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат