Наслов:

АПОТЕЗА НА ИГРАТА


Издадено на: 29.04.1978
Автор: Сотир Голабовски
Периодика: Нова Македонија
Број: 11231 | Страна: 7

Програма:
Симфонија бр. 7 во A-dur оп. 92 „Апотеоза на играта“ од Лудвиг ван Бетовен и Концерт за хорна и оркестар бр. 2 од Рихард Вагнер.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Антон Колар; Михајло Докузов - хорна

Клучни зборови:
1978 Антон Колар Апотеоза на играта Концерт за хорна и оркестар бр. 2 Лудвиг ван Бетовен Македонска филхармонија Михајло Докузов Рихард Вагнер Симфонија бр. 7 во A-dur оп. 92 Сотир Голабовски

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат