Наслов:

УМЕТНОСТА НА ДУБРАВКА ТОМШИЧ


Издадено на: 16.04.1978
Автор: Сотир Голабовски
Периодика: Нова Македонија
Број: 11218 | Страна: 10

Програма:
Концерт за пијано и гудачи во A-dur КВ 414 од Волфганг Амадеус Моцарт, Симфонија во D-dur од Џузепе Тартини, Симфонија во D-dur од Луиџи Бокерини и 5 германски танци со кода и седум триа од Франц Шуберт.
Учесници:
Камерен ансамбл на РТС; Дубравка Томшич - пијано

Клучни зборови:
1978 5 германски танци со кода и седум триа Волфганг Амадеус Моцарт Дубравка Томшич Ѓузепе Тартини Камерен ансамбл на РТС Концерт за пијано и гудачи во A-dur КВ 414 Луиџи Бокерини Симфонија во D-dur Сотир Голабовски Франц Шуберт

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат