Наслов:

ИСКЛУЧИТЕЛЕН МУЗИЧКИ НАСТАН


Издадено на: 14.04.1978
Автор: Милан Фирфов
Периодика: Нова Македонија
Број: 11216 | Страна: 10

Програма:
Соната „Претчувство на смртта“ и „Во облаци“ од Јаначек, Соната оп. 111 во c-moll од Бетовен и 12 прелудиуми од Дебиси.
Учесници:
Јозеф Паленичек - пијано, Чехословачка

Клучни зборови:
12 прелудиуми 1978 Бетовен Во облаци Дебиси Јаначек Јозеф Паленичек Милан Фирфов Соната оп. 111 во c-moll Соната Претчувство на смртта

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат