Наслов:

ВОНРЕДНИОТ КОРОЉОВ


Издадено на: 31.03.1978
Автор: Јане Коџабашија
Периодика: Нова Македонија
Број: 11202 | Страна: 11

Програма:
Хроматска фантазија и фуга од Јохан Себастијан Бах, Варијации во C-dur од Волфганг Амадеус Моцарт, Соната оп. 101 во A-dur од Лудвиг ван Бетовен, Сарказми од Сергеј Прокофјев, Четири прелудиуми и „Остров на радоста“ од Клод Дебиси.
Учесници:
Евгениј Корољов - пијано, СССР

Клучни зборови:
1978 Варијации во C-dur Волфганг Амадеус Моцарт Евгениј Корољов Јане Коџабашија Јохан Себастијан Бах Клод Дебиси Лудвиг ван Бетовен Остров на радоста Сарказми Сергеј Прокофјев Соната оп. 101 во A-dur Хроматска фантазија и фуга Четири прелудиуми

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат