Наслов:

ДОБАР КОНЦЕРТ, ЛОШ РЕЗУЛТАТ


Издадено на: 23.03.1978
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 4585 | Страна: 11

Програма:
Симфонија за виолончело и оркестар оп. 68 од Бенџамин Бритн и Симфонија бр. 4 од Антонин Дворжак.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Оскар Данон; Марјан Јербиќ - виолончело

Клучни зборови:
1978 Антонин Дворжак Бенџамин Бритн Владо Чучков Македонска филхармонија Марјан Јербиќ Оскар Данон Симфонија бр. 4 Симфонија за виолончело и оркестар оп. 68

Оригинален извадок: