Наслов:

УБАВО ДОЛОВЕН ПРОКОФЈЕВ


Издадено на: 17.03.1978
Автор: Сотир Голабовски
Периодика: Нова Македонија
Број: 11188 | Страна: 10

Програма:
Диверзија од Кирил Македонски, Концерт за виолина и оркестар оп. 77 во D-dur од Јоханес Брамс и Симфонија бр. 7 од Сергеј Прокофјев.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Фимчо Муратовски; Божидар Братоев - виолина

Клучни зборови:
1978 Божидар Братоев Диверзија Јоханес Брамс Кирил Македонски Концерт за виолина и оркестар оп. 77 во D-dur Македонска филхармонија Сергеј Прокофј Симфонија бр. 7 Сотир Голабовски Фимчо Муратовски

Оригинален извадок: