Наслов:

РЕПРИЗА СО ГОСТИ ОД ЉУБЉАНА


Издадено на: 21.02.1978
Автор: Милан Фирфов
Периодика: Нова Македонија
Број: 11164 | Страна: 7

Програма:
Опера „Палјачи“ од Руџеро Леонкавало
Учесници:
солисти од Љубљанската опера: Симеон Гугуловски и Стане Коритник; останати солисти: Искра Божиновска, Миомир Тасиќ, Јордан Тодоровски; диригент: Александар Лековски

Клучни зборови:
1978 Александар Лековски Искра Божиновска Јордан Тодоровски Милан Фирфов Миомир Тасиќ Палјачи Руџеро Леонкавало Симеон Гугуловски Стане Коритник

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат