Наслов:

ПРИЈАТНА СРЕДБА


Издадено на: 21.02.1978
Автор: Милан Фирфов
Периодика: Нова Македонија
Број: 11164 | Страна: 7

Програма:
Соната во C-dur КВ 527 од Моцарт, Дует во a-moll од Шуберт, Соната бр. 6 во D-dur од Бетовен, Варијации на Шуманова тема и Унгарски танци од Брамс.
Учесници:
Љупка Хаџи Георгиева - пијано; Евгениј Корољов - пијано, СССР

Клучни зборови:
1978 Бетовен Брамс Варијации на Шуманова тема Дует во a-moll Евгениј Корољов Љупка Хаџи-Георгиева Милан Фирфов Моцарт Соната бр. 6 во D-dur Соната во C-dur КВ 527 Унгарски танци Шуберт

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат