Наслов:

ПРИВЛЕЧНА ОПЕРСКА ПРЕТСТАВА


Издадено на: 17.02.1978
Автор: Јане Коџабашија
Периодика: Нова Македонија
Број: 11160 | Страна: 7

Програма:
Опера „Палјачи“ од Руџеро Леонкавало
Учесници:
солисти: Димитри Мариновски, Искра Божиновска, Никола Гагов, Илија Црвенов, Лазар Белевски; диригент: Александар Лековски

Клучни зборови:
1978 Александар Лековски Димитри Мариновски Илија Црвенов Искра Божиновска Јане Коџабашија Лазар Белевски Никола Гагов Палјачи Руџеро Леонкавало

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат