Наслов:

ПРОДОЛЖУВА УСПЕШНАТА СЕРИЈА


Издадено на: 31.01.1978
Автор: Сотир Голабовски
Периодика: Нова Македонија
Број: 11143 | Страна: 9

Програма:
Шпанска симфонија од Едуард Лало, Предигра „Сон на летната ноќ“ и Симфонија бр. 4 во A-dur од Феликс Менделсон.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Ангел Шурев; Благоја Димчевски - виолина

Клучни зборови:
1978 Ангел Шурев Благоја Димчевски Едуард Лало Македонска филхармонија Симфонија бр. 4 во A-dur Сон на летната ноќ Сотир Голабовски Феликс Менделсон Шпанска симфонија

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат