Наслов:

МУЗИКАЛНО И МИСЛОВНО


Издадено на: 31.01.1978
Автор: Јане Коџабашија
Периодика: Нова Македонија
Број: 11143 | Страна: 9

Програма:
Дело за пијано оп. 118 од Јоханес Брамс, Три исповедни молитви од Ристо Аврамовски, Два прелудиуми и фуги од Дмитриј Шостакович и Соната бр. 2 од Сергеј Прокофјев.
Учесници:
Снежана Анастасова-Чадиковска - пијано

Клучни зборови:
1978 Дело за пијано оп. 118 Дмитриј Шостакович Јане Коџабашија Јоханес Брамс Прелудиум и фуга Ристо Аврамовски Сергеј Прокофјев Снежана Анастасова-Чадиковска Соната бр. 2 Три исповедни молитви

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат