Наслов:

КОНЦЕРТОТ НА САМАРЏИСКИ


Издадено на: 29.01.1978
Автор: Јане Коџабашија
Периодика: Нова Македонија
Број: 11141 | Страна: 10

Програма:
Две сонати за контрабас и пијано од Галијард и Де Феш, две транскрипции на дела од Равел и Дворжак. Соната бр. 2 оп. 27 и Соната оп. 110 во As-dur од Лудвиг ван Бетовен.
Учесници:
Љупчо Самарџиски - контрабас; Нада Кецман - пијано, Србија Загорка Сабљиќ - пијано, Србија

Клучни зборови:
1978 Галијард Две сонати за контрабас и пијано Дворжак Де Феш Загорка Сабљиќ Јане Коџабашија Лудвиг ван Бетовен Љупчо Самарџиски Нада Кецман Равел Соната бр. 2 оп. 27 Соната оп. 110 во As-dur

Оригинален извадок: