Наслов:

УШТЕ ЕДЕН УСПЕШЕН КОНЦЕРТ


Издадено на: 17.01.1978
Автор: Сотир Голабовски
Периодика: Нова Македонија
Број: 11129 | Страна: 8

Програма:
Трилогија за оркестар од Дон Банкс, Концерт за пијано и оркестар во D-dur од Јозеф Хајдн, Концерт за фагот и оркестар во F-dur од Карл Марија фон Вебер и Симфонија бр. 5 во B-dur од Франц Шуберт.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Ванчо Чавдарски; Игор Чавдарски - пијано; Божидар Тумпеј - фагот

Клучни зборови:
1978 Божидар Тумпеј Ванчо Чавдарски Дон Банкс Игор Чавдарски Јозеф Хајдн Карл Марија фон Вебер Концерт за пијано и оркестар во D-dur Концерт за фагот и оркестар во F-dur Македонска филхармонија Симфонија бр. 5 во B-dur Сотир Голабовски Трилогија за оркестар Франц Шуберт

Оригинален извадок: