Наслов:

ТАНТЕЛА ОД ЧЕКОРИ


Издадено на: 14.01.1978
Автор: Јелица Тодорчевска
Периодика: Вечер
Број: 4527 | Страна: 11

Програма:
Балет „Жизел“ од Адолф Адам
Учесници:
солисти: Снежана Спасовска, Марин Црвенов, Елпида Паковска, Ана Хусеин, Тони Шулевски, Лиле Баталакова, Виолета Бајрами, Лиле Илиева; диригент: Томислав Шопов

Клучни зборови:
1978 Адолф Адам Ана Хусеин Виолета Бајрами Елпида Паковска Жизел Јелица Тодорчевска Лиле Баталакова Лиле Илиева Марин Црвенов Снежана Спасовска Томислав Шопов Тони Шулевски

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат