Наслов:

ФАНАТИЧНА ЉУБОВ КОН КЛАРИНЕТОТ


Издадено на: 04.01.1978
Автор: Милан Фирфов
Периодика: Нова Македонија
Број: 11117 | Страна: 10

Програма:
Соната оп. 120 бр. 2 од Брамс, Балада од Пермин, Рондо од Бонаро, Мала суита од Палинечен, „Распеана мелодија со варијации“ од Ибо и Дивертименто бр. 6 од Арма.
Учесници:
Борис Танасков - кларинет; Лилјана Иванова - пијано

Клучни зборови:
1978 Арма Балада Бонаро Борис Танасков Брамс Дивертименто бр. 6 Ибо Лилјана Иванова Мала суита Милан Фирфов Палинечен Пермин Распеана мелодија со варијации Рондо Соната оп. 120 бр. 2

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат