Наслов:

ПРЕАМБИЦИОЗЕН ПОТФАТ


Издадено на: 03.01.1978
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 4517 | Страна: 15

Програма:
Италијански концерт од Јохан Себастијан Бах, Соната оп. 81 од Лудвиг ван Бетовен, Италијанска суита од Ди Мартино, Прелудиум, фуга и варијации од Цезар Франк и Балада во f-moll од Фредерик Шопен.
Учесници:
Паола Волпе - пијано, Италија

Клучни зборови:
1978 Балада во f-moll Владо Чучков Ди Мартино Италијанска суита Италијански концерт Јохан Себастијан Бах Лудвиг ван Бетовен Паола Волпе Прелудиум Соната оп. 81 Фредерик Шопен фуга и варијации Цезар Франк

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат