Наслов:

ПОРАСТ НА ИСПОЛНУВАЧКИТЕ ДОСТРЕЛИ


Издадено на: 30.12.1977
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 4515 | Страна: 13

Програма:
Соната бр. 5 „Пролетна“, Соната бр. 1 оп. 12 и Соната бр. 8 оп. 30 од Лудвиг ван Бетовен.
Учесници:
Билјана Гаврилска - виолина; Стела Слејанска - пијано

Клучни зборови:
Лудвиг ван Бетовен Пролетна Соната бр. 1 оп. 12 Соната бр. 8 оп. 30

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат