Наслов:

ПОД ОЧЕКУВАЊАТА


Издадено на: 24.12.1977
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 4510 | Страна: 11

Програма:
Суита од балетот „Лабин и Дојрана“ од Трајко Прокопиев и Концерт за пијано и оркестар бр. 1 од Фредерик Шопен.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Фимчо Муратовски; Павица Гвоздиќ - пијано
Забелешка:
24,25,12,1977

Клучни зборови:
1977 Владо Чучков Концерт за пијано и оркестар бр. 1 Македонска филхармонија Павица Гвоздиќ Суита од балетот Лабин и Дојрана Трајко Прокопиев Фимчо Муратовски Фредерик Шопен

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат