Наслов:

УШТЕ ЕДНА УБАВА ВЕЧЕР


Издадено на: 20.12.1977
Автор: Сотир Голабовски
Периодика: Нова Македонија
Број: 11103 | Страна: 9

Програма:
Суита бр. 2 од балетот „Лабин и Дојрана“ од Трајко Прокопиев, Концерт за пијано и оркестар бр. 1 во e-moll од Фредерик Шопен и Симфонија бр. 1 во C-dur од Жорж Бизе.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Фимчо Муратовски; Павица Гвоздиќ - пијано, Хрватска

Клучни зборови:
1977 Жорж Бизе Концерт за пијано и оркестар бр. 1 во e-moll Лабин и Дојрана Македонска филхармонија Павица Гвоздиќ Симфонија бр. 1 во C-dur Сотир Голабовски Суита бр. 2 Трајко Прокопиев Фимчо Муратовски Фредерик Шопен

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат