Наслов:

ВО КРЕАТИВНО РАСПОЛОЖЕНИЕ


Издадено на: 13.12.1977
Автор: Јане Коџабашија
Периодика: Нова Македонија
Број: 11096 | Страна: 9

Програма:
Соната бр. 5 во F-dur од Георг Фридрих Хендл, Инвенција за соло флејта од Томислав Зографски, Соната за флејта и пијано од Илија Илиевски, Прелудиуми од Кан Зденек Бартош, Десет пиеси за соло флејта од Јармил Бургхаузер и Кончертино оп. 107 од Сесил Шаминад.
Учесници:
Киро Божиновски - флејта; Лилјана Иванова - пијано

Клучни зборови:
1977 Георг Фридрих Хендл Десет пиеси за соло флејта Илија Илиевски Инвенција за соло флејта Јане Коџабашија Јармил Бургхаузер Кан Зденек Бартош Киро Божиновски Кончертино оп. 107 Лилјана Иванова Прелудиуми Сесил Шаминад Соната бр. 5 во F-dur Соната за флејта и пијано Томислав Зографски

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат