Наслов:

ПРИЈАТНА КАМЕРНА ВЕЧЕР.


Издадено на: 22.11.1977
Автор: Јане Коџабашија
Периодика: Нова Македонија
Број: 11077 | Страна: 9

Програма:
Сонати за контрабас и пијано од Георг Фридрих Хендл и А. Мишек, Соната за пијано оп. 110 во As-dur од Лудвиг ван Бетовен и Три етиди од Папандопуло.
Учесници:
Велко Тодевски - контрабас; Драгољуб Апостолов - пијано

Клучни зборови:
1977 А. Мишек Велко Тодевски Георг Фридрих Хендл Драгољуб Апостолов Јане Коџабашија Лудвиг ван Бетовен Папандопуло Соната за пијано оп. 110 во As-dur Сонати за контрабас и пијано Три етиди

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат