Наслов:

ПРИЈАТНО ОПЕРСКО ДОЖИВУВАЊЕ


Издадено на: 20.11.1977
Автор: Милан Фирфов
Периодика: Нова Македонија
Број: 11075 | Страна: 10

Програма:
Опера „Боеми“ од Џакомо Пучини
Учесници:
Опера на МНТ; диригент: Олдржих Пипек; Паулос Раптис - тенор, Полска; останати солисти: Лилјана Зенделска, Георги Божиков, Илија Црвенов, Јоана Петрова-Јакимовска, Драган Шојлев, Коста Малевски

Клучни зборови:
1977 Боеми Георги Божиков Драган Шојлев Илија Црвенов Јоана Петрова-Јакимовска Коста Малевски Лилјана Зенделска Милан Фирфов Олдржих Пипек Опера на МНТ Паулос Раптис Џакомо Пучини

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат