Наслов:

ДОБАР КОНЦЕРТ И НЕИСКОРИСТЕНИ МОЖНОСТИ ЗА СОРАБОТКА


Издадено на: 20.11.1977
Автор: Јелица Ѓорѓиева Порента
Периодика: Нова Македонија
Број: 11075 | Страна: 10

Програма:
„Ин модо антико“ од Властимир Николовски, Симфонија бр. 4 од Јоханес Брамс
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Фимчо Муратовски; Киро Божиновски - флејта

Клучни зборови:
1977 Властимир Николовски Ин модо антико Јелица Ѓорѓиева Порента Јоханес Брамс Киро Божиновски Македонска филхармонија Симфонија бр. 4 Фимчо Муратовски

Оригинален извадок: