Наслов:

МУЗИЦИРАЊЕ ШТО ОБВРЗУВА


Издадено на: 04.11.1977
Автор: Слободан Турлаков
Периодика: Нова Македонија
Број: 11061 | Страна: 14

Програма:
„Ин модо антико“ од Властимир Николовски, Концерт за флејта и оркестар од Луиџи Бокерини и Симфонија бр. 4 од Јоханес Брамс.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Фимчо Муратовски; Киро Божиновски - флејта

Клучни зборови:
1977 Властимир Николовски Ин модо антико Јоханес Брамс Киро Божиновски Концерт за флејта и оркестар Луиџи Бокерини Македонска филхармонија Симфонија бр. 4 Слободан Турлаков Фимчо Муратовски

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат