Наслов:

„ЦАР САМУИЛ“ ВО ПОЛУПРАЗНА САЛА


Издадено на: 30.10.1977
Автор: Јане Коџабашија
Периодика: Нова Македонија
Број: 11054 | Страна: 10

Програма:
Опера „Цар Самуил“ од Кирил Македонски
Учесници:
Опера при МНТ; диригент: Фимчо Муратовски; солисти: Георги Божиков, Јордан Тодоровски, Милан Фирфов

Клучни зборови:
1977 Георги Божиков Јане Коџабашија Јордан Тодоровски Кирил Македонски Милан Фирфов Опера при МНТ Фимчо Муратовски Цар Самуил

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат