Наслов:

УБАВА КОНЦЕРТНА ПРЕТСТАВА


Објавено на: 21.10.1977
Автор: Милан Фирфов
Периодика: Нова Македонија
Број: 11045 | Страна: 7

Програма:
Куатерми од Бошич, Каденца за тромбон од Петрич, Каватина од Сен-Санс, Двојно на еден корал од Дикл, Алегра од Токатата на Фрескобалди и Љубовни радости и Љубовни јадови од Крајслер.
Учесници:
Кирил Рибарски - тромбон; Милица Шперовиќ - пијано

Клучни зборови:
Сен-Санс Милица Шперовиќ Двојно на еден корал Крајслер Дикл Милан Фирфов Алегра Каватина Љубовни радости 1977 Љубовни јадови Кирил Рибарски Куатерми Бошич Каденца за тромбон Фрескобалди Петрич Токата

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат