Наслов:

И ПРАИЗВЕДБИ И ПОЗНАТИ ДЕЛА


Издадено на: 21.10.1977
Автор: Цветанка Зојчевска
Периодика: Вечер
Број: 4457 | Страна: 13

Програма:
Три македонски танци од Александар Лековски, Диверзија од Кирил Македонски, Концерт за виолончело и оркестар од Стојан Стојков, Свита бр. 1 од балетот „Лабин и Дојрана“ од Трајко Прокопиев, Современа рапсодија од Љубомир Бранѓолица и Рапсодија за Скопје од Александар Џамбазов.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригенти: Фимчо Муратовски, Перо Петровски; Душка Тасевска - виолончело; Аци Бертонцељ - пијано, Словенија

Клучни зборови:
1977 Александар Лековски Александар Џамбазов Аци Бертонцељ Диверзија Душка Тасевска Зојчевска Кирил Македонски Концерт за виолончело и оркестар Љубомир Бранѓолица Македонска филхармонија Перо Петровски Рапсодија за Скопје Свита бр. 1 од балетот Лабин и Дојрана Современа рапсодија Стојан Стојков Струшка музичка есен Трајко Прокопиев Три македонски танци Фимчо Муратовски

Оригинален извадок: