Наслов:

ПРЕКРАСНА ОПЕРСКА ВЕЧЕР


Издадено на: 09.10.1977
Автор: Јане Коџабашија
Периодика: Нова Македонија
Број: 11033 | Страна: 10

Програма:
Опера „Кармен“ од Жорж Бизе
Учесници:
Опера при МНТ; диригент: Александар Лековски; солисти: Никола Гагов, Лилјана Зенделска, Анастазија Низамова-Мухиќ, Илија Црвенов

Клучни зборови:
1977 Александар Лековски Анастазија Низамова-Мухиќ Жорж Бизе Илија Црвенов Јане Коџабашија Кармен Лилјана Зенделска Никола Гагов Опера при МНТ

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат