Наслов:

ИСКРЕНО МУЗИЦИРАЊЕ


Издадено на: 08.10.1977
Автор: Милан Фирфов
Периодика: Нова Македонија
Број: 11032 | Страна: 5

Програма:
Гудачки квартет бр. 3 оп. 33 во C-dur од Јозеф Хајдн, Гудачки квартет бр. 2 од Бела Барток и Гудачки квартет бр. 11 од Петар Илич Чајковски.
Учесници:
Гудачки квартет „Вилинијус“, СССР

Клучни зборови:
1977 Бела Барток Гудачки квартет бр. 11 Гудачки квартет бр. 2 Гудачки квартет бр. 3 оп. 33 во C-dur Гудачки квартет Вилинијус Јозеф Хајдн Милан Фирфов Петар Илич Чајковски

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат