Наслов:

КОМПЛЕТНА УМЕТНИЧКА ЛИЧНОСТ


Издадено на: 24.08.1977
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 4407 | Страна: 13

Програма:
„Смртта на девојката“, „Рибарска песна“, „На Месечината“ и „Пастрмка“ од Шуберт, „Ѕвона“ од Милоевиќ, „Црн-бел“ од Барановиќ, „Овчарка“ од Павчич, „На овој свет“, „По сонот“, „Затвор“ и „Нашата љубов“ од Форе, вокален циклус „Детска соба“ од Мусоргски и соло песни од Гуриди и Турина.
Учесници:
Оливера Миљаковиќ - сопран; Хелмут Дојч - пијано, Австрија

Клучни зборови:
1977 Барановиќ Владо Чучков Гуриди Детска соба Затвор Ѕвона Милоевиќ Мусоргски На Месечината На овој свет Нашата љубов Овчарка Оливера Миљаковиќ Охридско лето Павчич Пастрмка По сонот Рибарска песна Смртта на девојката соло песни Турина Форе Хелмут Дојч Црн-бел Шуберт

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат