Наслов:

УШТЕ ЕДНА ПОТВРДА ЗА ВРЕДНОСТИТЕ


Издадено на: 14.08.1977
Автор: Димитрије Бужаровски
Периодика: Нова Македонија
Број: 10977 | Страна: 10

Програма:
Дела од Чајковски. Сонати од Леклер, Кројцерова соната од Лудвиг ван Бетовен, Соната од Едвард Григ и фрагменти од операта „Порги и бес“ од Џорџ Гершвин.
Учесници:
Георги Божиков - бас; Лилјана Иванова - пијано Леонид Коган - виолина; Павел Коган - виолина; Самуел Алумиан - пијано

Клучни зборови:
1977 Георги Божиков Димитрије Бужаровски Едвард Григ Кројцерова соната Леклер Леонид Коган Лилјана Иванова Лудвиг ван Бетовен Охридско лето Павел Коган Порги и бес Самуел Алумиан Соната Чајковски Џорџ Гершвин

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат