Наслов:

ВОНРЕДНО ВИРТУОЗНО


Издадено на: 13.08.1977
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 4398 | Страна: 11

Програма:
Варијации на тема од Моцарт и Соната бр. 2 оп. 5 од Бетовен, Соната бр. 2 од Сен-Санс, транскрипција од „Песни без зборови“ од Менделсон, транскрипција од Кантабиле и Фантазија „Моисез“ од Паганини и Унгарска рапсодија од Попер.
Учесници:
Хајних Шиф - виолончело, Австрија; Аци Бертонцељ - пијано, Словенија
Забелешка:
13,14.08.1977

Клучни зборови:
1977 Аци Бертонцељ Бетовен Варијации на тема од Моцарт Владо Чучков Кантабиле Менделсон Охридско лето Паганини Песни без зборови Попер Сен-Санс Соната бр. 2 Соната бр. 2 оп. 5 Унгарска рапсодија Фантазија Моисез Хајних Шиф

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат