Наслов:

ДОСЕГА НАЈВРЕДНО ОСТВАРУВАЊЕ


Издадено на: 12.08.1977
Автор: Димитрије Бужаровски
Периодика: Нова Македонија
Број: 10975 | Страна: 11

Програма:
Дела од Шостакович, Брамс и Шуберт.
Учесници:
Гудачки квартет „Бородин“, СССР Колегиум Флауто Долче, Чехословачка

Клучни зборови:
1977 Брамс Гудачки квартет Бородин Димитрије Бужаровски Колегиум Флауто Долче Охридско лето Шостакович Шуберт

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат