Наслов:

ЗАНАЕТЧИСКИ ОБЛИКУВАНО И ИЗВЕДЕНО


Објавено на: 10.08.1977
Автор: Димитрије Бужаровски
Периодика: Нова Македонија
Број: 10973 | Страна: 10

Програма:
Дела од Хајдн, Дворжак и Равел. Дела од Моцарт, Франсе, Келеман и Бетовен.
Учесници:
Трио „Тартини“, Словенија: Аци Бертонцељ - пијано, Дејан Бравничар - виолина, Цирил Шкерјанц - виолончело Дувачко трио од Келн, Германија

Клучни зборови:
1977 Аци Бертонцељ Бетовен Дворжак Дејан Бравничар Димитрије Бужаровски Дувачко трио од Келн Келеман Моцарт Охридско лето Равел Трио Тартини Франсе Хајдн Цирил Шкерјанц

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат