Наслов:

ИСПОЛНУВАЧКИ ОПТИМИЗАМ


Издадено на: 05.08.1977
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 4391 | Страна: 10

Програма:
Дела од Лудвиг Зенфл, Франсиско Герера, Вилијам Берд, Томас Морли, Томас Гибонс, Лука Маренсио, Орасио Веки и Клаудио Монтеверди.
Учесници:
Вокален ансамбл „Сколарс“, Велика Британија

Клучни зборови:
1977 Вилијам Берд Владо Чучков Вокален ансамбл Сколарс Клаудио Монтеверди Лудвиг Зенфл Лука Маренсио Орасио Веки Охридско лето Томас Гибонс Томас Морли Франсиско Герера

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат