Наслов:

УМЕТНИЧКИ РАСТЕЖ


Издадено на: 27.07.1977
Автор: Сотир Голабовски
Периодика: Нова Македонија
Број: 10959 | Страна: 10

Програма:
Концерт за виолончело и оркестар во h-moll од Антонин Дворжак, Симфонија бр. 4 од Јоханес Брамс. „Гунгулице“ од Душан Радиќ и дела од македонски автори. Ларго за гудачи од Алаџино ди Мартино, Концерт бр. 2 за виолина и гудачки оркестар од Тома Прошев, Бегли визии оп. 22 од Сергеј Прокофјев и Серенада за тенор, хорна и гудачи оп. 31 од Бенџамин Бритн.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Фимчо Муратовски; Јехуда Ханани - виолончело, САД Хор на РТВ Скопје; диригент: Драган Шуплевски Камерен ансамбл на РТВ Скопје; диригент: Олдржих Пипек

Клучни зборови:
1977 Алаџино ди Мартино Антонин Дворжак Бегли визии оп. 22 Бенџамин Бритн Гунгулице Драган Шуплевски Душан Радиќ Јехуда Ханани Јоханес Брамс Камерен ансамбл на РТВ Скопје Концерт бр. 2 за виолина и гудачки оркестар Концерт за виолончело и оркестар во h-moll Ларго за гудачи Македонска филхармонија Олдржих Пипек Сергеј Прокофјев Серенада за тенор Симфонија бр. 4 Сотир Голабовски Тома Прошев Фимчо Муратовски Хор на РТВ Скопје хорна и гудачи оп. 31

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат