Наслов:

ПРИЈАТНА СРЕДБА СО ДВАЈЦА МЛАДИ УМЕТНИЦИ


Издадено на: 22.07.1977
Автор: Милан Фирфов
Периодика: Нова Македонија
Број: 10954 | Страна: 11

Програма:
Фантазија и фуга во g-moll од Бах/Лист, Ноктурно во cis-moll од Фредерик Шопен, Балада оп. 23 во g-moll и Етида од Скрјабин. „Алелуја“ од Волфганг Амадеус Моцарт, дела од Хенри Персл и Георг Фридрих Хендл, Серенада од Јоханес Брамс, Славејот и ружата од Николај Римски-Корсаков, Циклус поема од Жоакен Турина и Шарпланинска приспивна од Тодор Скаловски.
Учесници:
Бранка Тодевска - сопран; Марија Докузова - пијано Јован Каровски - пијано

Клучни зборови:
1977 Алелуја Балада оп. 23 во g-moll Бах Бранка Тодевска Волфганг Амадеус Моцарт Георг Фридрих Хендл Етида од Скрјабин Жоакен Турина Јован Каровски Јоханес Брамс Лист Марија Докузова Милан Фирфов Николај Римски-Корсаков Ноктурно во cis-moll Охридско лето Серенада Славејот и ружата Тодор Скаловски Фантазија и фуга во g-moll Фредерик Шопен Хенри Персл Циклус поема Шарпланинска приспивна

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат